Как да играем Разумно

Забавлението и играта са неизменна част от нашия живот и всеки от нас ежедневно има възможност да прекара няколко часа в клуб, заведение или пред компютъра. Всяко едно от тези места предлага възможности за забавление и игра, които обаче, ако не се използват разумно и балансирано, могат да доведат до неусетно привикване, което да се развие в състояние, наречено хазартна зависимсот. Играта винаги е приятна и забавна, когато е разумна. Фактът, че играеш не означава, че непременно ще развиеш зависимост или, че си зависим.

Всеки човек решава сам дали и кога да играе. Повечето хора контролират времето, което прекарват в игра, и парите, с които играят, като играта за тях е развлечение и отмора. Те осъзнават, че има вероятност да загубят и не залагат повече, отколкото могат да си позволят да загубят. По този начин се прилага разумният подход при игра.

Някой от хората, обаче изпитват затруднения при прилагането на този подход и това може да доведе до личностни и финансови затруднения и семейни проблеми.

Целта на проекта е да информира за това как да се играе разумно, както и да предостави информация и подкрепа на тези, които търсят помощ в тази връзка.