Митове


Често се случва хората да вярват във фалшиви представи или  митове за играта, без да подозират, че това може да доведе до проблеми. Някои от най-популярните от тях са изброени по-долу.

Мит: Ако продължа да играя, късметът ми ще се промени и ще мога да си върна парите, които съм загубил.
Реалността: Всеки път, когато залагате, резултатът е абсолютно независим от предишния. Това означава, че всеки следващ път шансовете не са по-големи, отколкото са били при първия залог. Сигурно е само, че колкото повече рискувате, толкова повече ще загубите.

Мит: Почти спечелих, значи скоро наистина ще спечеля.
Реалността: „Почти” печалбата в никакъв случай не означава, че истинската печалба е наблизо. Бъдещите резултати по никакъв начин не зависят от предишните.

Мит: Ако играя на повече от една слот-машина или на повече от една покер-игра едновремено, ще увелича шансовете си за печалба.
Реалността: Разбира се, можете да печелите по-често, когато играете на две слот-машини или покер-игри едновремено, но не се заблуждавайте: така също  ще харчите, а също и ще губите два пъти повече. Не забравяйте: колкото повече залагате, толкова повече губите.

Мит: Имам специална стратегия, която ми помага да печеля. Избирам определени числа и натискам стоп-бутона на слот-машината в точно определен момент. момент.
Реалността: Резултатите при повечето игри на късмета, особено в лотарията и на ротативките, са напълно на случаен принцип: няма как да им повлияете, независимо, какво правите. При слот-машините, шансът ви да спечелите се базира единствено на случайно изтеглени числа, посредством компютъра в машината – числа, които определят резултата от текущата игра още преди барабаните да са спрели да се въртят. С натискане на стоп-бутона може единствено да ускорите момента, в който ще научите резултата от играта, но не и да повлияете на този резултат.

Мит: Когато забележа, че някоя карта се пада често на покер-играта, трябва да заложа на нея, защото има шанс скоро тя да се падне отново.
Реалността:  Съществуват 2,6 милиона възможни „ръце” в тесте от 52 карти. Тъй като всяка ръка е независима от предишната, шансът една карта да се падне отново, след като току що се е паднала, не е нито по-голям, нито по-малък, в сравнение с която и да е друга карта в тестето.

Мит: Имам чувството, че днес ми е щастливият ми ден. Просто знам, че съм напът да спечеля.
Реалността: Надеждата, желание, както и нуждата да спречелите пари, нямат абсолютно никакво влияние върху резултатите от игрите на късмета.